Diumenge 15 de juliol MERCAT D’INTERCANVI DE SANTS

PROPER MERCAT D’INTERCANVI A SANTS DIUMENGE 15 JULIOL!!!!

Bon día familia,

Convoquem mercat d‘intercanvi pel diumenge 15 de JULIOL de 10.30h a 13.30h a la plaça Josep Pons, antigament plaça Màlaga i oficialment plaça Bonet i Muixí.

Com sabeu, és molt important que tinguem en compte que:

El mercat és una acció comunitària, de manera que perquè funcioni necessitem la col·laboració de totes i tots. ESO IMPLICA QUE CADA PERSONA TÉ DRET A DISPOSAR D’UNA TAULA I D’UNA CADIRA, PERÒ HA DE COMPROMETRE A BUSCAR I A TORNAR-LA, UN COP ACABI EL MERCAT. És l’única manera que l’esdeveniment se segueixi duent a terme, sense que ocasioni una càrrega per a les persones organitzadores.

A aquestes altures considerem que totes sabem com es participa en el mercat d’intercanvi, però per a les persones noves farem un recordatori:

Has de portar de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres (menys SENSE DINERS!!!!).

L’objectiu és ingeniársela, per seguir cobrint les nostres necessitats sense diners i allargar la vida dels objectes. Regalar és compartir i compartir és viure!

Necessitem col·laboració per part de totes les persones que feu que aquest mercat sigui possible cada trimestre, i compromís a l’hora de fer-ho, ja que si no és així nosaltres no podem assumir-ho. Si vols animar-te a participar, només us heu de posar en contacte amb nosaltres!!!

AIXÍ QUE MOLTES GRÀCIES PER FER-HO POSSIBLE UNA VEGADA MÈS J

 Ens veiem el diumenge !!

Agraïm la difusió!! 🙂

Salut i alegria!

Dissabte 16 desembre MERCAT D’INTERCANVI CSO CAN VIES

“UN CONSUM JUST PER A TOTS”

Desde el CSO Can Vies organizan unas jornadas de consumo justo y responsable, súper necesarias sobretodo en estas fechas tan consumistas… , y han contado con nosotras para participar!

De modo que estaremos ÉSTE SÁBADO 16 DE DICIEMBRE llevando a cabo un mercado de intercambio. Quedamos a las 10.30h, en C/Jocs Florals, 40-42, Metro Plaça Sants, y evidentemente, contamos con vosotrxs!

Como siempre, trae aquellas cosas que ya no uses y les daremos una segunda vida!

A mayores, ellxs cuentan con una tienda gratis (quien no la conozca, tendrá oportunidad de conocerla y poder usarla en otras ocasiones). Y habrá vermut, musiquilla… y muchas más cosas!!! Será un gran día!

Adjuntamos el cartel del evento, para estéis al tanto de otras actividades que organizan y podáis participar.

*ES IMPORTANTE RECORDAR QUE ÉSTA VEZ EL MERCADO SE LLEVARÁ A CABO EN CSO CAN VIES, Y ALLÍ HABRÁN MESAS, PERO QUIZÁ NO PARA TODO EL MUNDO, ASÍ QUE QUIEN TENGA Y PUEDA QUE SE TRAIGA LA SUYA, Y SI NO, TIRAREMOS DE MANTA J

Un saludo xixeras y xixeros, y hasta el sábado!

Diumenge 22 octubre MERCAT D’INTERCANVI DE SANTS

Bon día familia,

Convoquem mercat d‘intercanvi pel diumenge 22 de OCTUBRE de 10h a 14h a la plaça Josep Pons, antigament plaça Màlaga i oficialment plaça Bonet i Muixí.

Us recordem també que el mercat funciona de la següent manera:

NO RESERVEM TAULES. Aneu venint (a partir de les 10h) i anem muntant el mercat entre totes. Si tens una taula a casa que puguis dur, porta-la, sempre va bé. Si no, nosaltres te’n deixem una (i cadires també)! Cap problema.

>> Com s’hi participa?

És fàcil. El dia del mercat véns a les 10h, i entre totes muntarem les taules i anirem distribuint-nos segons anem arribant. Has de portar de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

>> Es pot canviar per diners?

 1. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta.

>> Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la vida dels objectes. De fet, com a novetat ha nascut un nou espai als mercats, amb la intenció de regalar allò que ja no utilitzem o que simplement ens ve de gust regalar, sense necessitat d’intercanvi! D’aquesta manera volem contribuir a allargar la vida dels objectes, però també a trencar amb el concepte consumista que sovint reproduïm als mercats d’intercanvi.

Regalar és compartir i compartir és viure!

Com sabeu, el grup motor de la Xarxa d’Intercanvis de Sants ha canviat, i seguim amb moltes ganes de continuar en el projecte (fins i tot de proposar coses noves!). Per tant,  si us engresqueu a participar només us heu de posar en contacte amb nosaltres.

Agraïm la difusió!! 🙂 Ens veiem el diumenge!!

Salut i alegria!

La Xarxa d’Intercanvi de Sants busca renovar el grup motor!

Som una entitat arrelada al barri i amb activitat des de 2008, fem 4 mercats presencials anuals a la plaça Màlaga i mantenim viu l’intercanvi per internet.

Per diverses raons (anar-se’n del  barri pels lloguers impossibles, canvis en la vida personal de les persones que formem el grup motor, etc.) volem passar el testimoni a un nou grup de persones que ho dinamitzi i ho porti per nous camins.

Amb els anys i la pràctica, hem aconseguit crear una estructura que amb poc esforç permet fer els mercats i dinamitzar la llista de distribució a través d’Internet.

Filosofia

Quan vam començar, ho vam fer ja que pensàvem (i seguim pensant), que els diners no han de guiar la nostra existència, i que el consum compulsiu ens aliena completament del que és realment la vida.

En un moment en que estava començant la crisi i a tothom li faltava diners, paradoxalment teníem un excés de coses que ja no utilitzàvem.

Així, volíem aportar el nostre granet de sorra per aconseguir un món (o almenys un barri) una mica més humà i sostenible.

Situació actual:

 • Recursos amb els que disposem
  • Formem part del Secretariat d’Entitats (sense CIF).

El Secretariat ens facilita taules i cadires de Cotxeres de manera gratuïta per a la realització de mercats (de manera excepcional per les característiques de la nostra entitat, és un intercanvi). Tenim els mateixos drets que qualsevol altra entitat pertinent al Secretariat (dret de vot, fotocòpies, …)

 • Llista de distribució per internet amb uns 300 membres, que funciona sense gaire intervenció de part del grup motor.
 • Blog
 • Els mercats, que actualment organitzem de forma trimestral, tenen bona afluència de persones.

 

 • Debilitats
  • Als mercats presencials trimestrals, ens costa arribar a noves persones, és a dir, sempre som els mateixos i la dinàmica és molt predicible, sense que hi hagin novetats.

Tenint en compte que sempre és un plaer retrobar-nos els/les paradistes a la plaça Màlaga.

 • En els anys recents, han aparegut alternatives als mercats d’intercanvi per als objectes de segona mà tant presencialment com on-line, pagant, que fa que la qualitat i diversitat d’objectes que la gent porta per a intercanviar hagi disminuït.
 • Així mateix, s’ha intentat fer arribar als mercats a persones que facin objectes a mà o de manera artesana, però hem tingut poc èxit.
 • La llista d’intercanvi per internet ha perdut molta activitat en els darrers temps.

Què busquem?

Busquem persones amb empenta i ganes que es vulguin fer càrrec del projecte i que hi aportin noves idees comptant amb el nostre acompanyament.

intercanvisants@gmail.com

XXVll Mercat d’Intercanvi Poble Sec

Pròxim Trocasec diumenge 26 de Març

LLOC: PLAÇA DEL SORTIDOR – POBLE SEC

(SI FA MAL TEMPS AL CENTRE CÍVIC DEL SORTIDOR)

 <M> Poble Sec

DIUMENGE 26 de Març de 10 a 14h.

Hi haurà un punt d’informació del Banc del temps del Poble Sec 

 

 • Com sempre, la idea clau del mercat és intercanviar, relacionant-te amb la resta de participants i arribant a un acord satisfactori per a ambdues parts.
 • Els intercanvis es fan sense fer servir els euros, utilitzant la imaginació… així que no s’hi val fer gastar diners als altres demanant que et comprin alguna cosa a canvi… siguem creatius/ves!
 • Si vols participar d’aquest mercat, vine a les 10 h al Centre Cívic del Sortidor.  Disposarem d’algunes taules que es deixaran segons ordre d’arribada i que s’hauran de recollir entre tots.
 • Abans de marxar no abandonis els objectes que no vols o que no hagis intercanviat!
Es pot intercanviar de tot: llibres, música, plantes, joguines, menjar, roba, mobles, pel·lícules, electrodomèstics, eines, útils d’escriptori, articles de decoració, material informàtic,…
També es poden oferir serveis, coneixements i tot allò que se t’acudeixi.  Recorda que l’única condició és no utilitzar els diners!

En aquest mercat, al punt d’informació de Trocasec tindrem dues llistes perquè puguis anotar:

 • Propostes d’intercanvis de serveis i coneixements que pots oferir i/o vols rebre.
 • Oferiments d’objectes grans que no has pogut portar al mercat però que vols intercanviar.

Cronograma d’Activitats

10h: Trobada al Centre Cívic del Sortidor i muntatge del mercat a la plaça si fa bon temps.

13.30h: Desmuntatge del mercat

Si vols formar part del grup motor envia’ns un correu a trocasec@gmail.com

Organitza: 

http://trocasec.barripoblesec.org/

http://assemblea.barripoblesec.org/

XXV Mercat d’intercanvi a POBLE SEC

HI HAURÀ UN ESPAI ESPECÍFIC PER LA CANALLA:

LLOC: Al pati de l’escola Jacint Verdaguer

Carrer Lleida 32 (entrada per Rius i Taulet) <M> Plaça Espanya

DIUMENGE 11 de Desembre de 10 a 14h.

 Hi haurà un punt d’informació del Banc del Temps del Poble Sec
 • Com sempre, la idea clau del mercat és intercanviar, relacionant-te amb la resta de participants i arribant a un acord satisfactori per a ambdues parts.
 • Els intercanvis es fan sense fer servir els euros, utilitzant la imaginació… així que no s’hi val fer gastar diners als altres demanant que et comprin alguna cosa a canvi… siguem creatius/ves!
 • Si vols participar d’aquest mercat, vine a les 10 h a l’Escola Joaquim Verdaguer.  Disposarem d’algunes taules que es deixaran segons ordre d’arribada i que s’hauran de recollir entre tots.
 • Abans de marxar no abandonis els objectes que no vols o que no hagis intercanviat!
Es pot intercanviar de tot: llibres, música, plantes, joguines, menjar, roba, mobles, pel·lícules, electrodomèstics, eines, útils d’escriptori, articles de decoració, material informàtic,…
També es poden oferir serveis, coneixements i tot allò que se t’acudeixi.  Recorda que l’única condició és no utilitzar els diners!

 

Cronograma d’Activitats

10h: Trobada al pati de l’Escola

13.30h: Desmuntatge del mercat

Si vols formar part del grup motor envia’ns un correu a trocasec@gmail.com

Organitza: 

http://assemblea.barripoblesec.org/

http://trocasec.barripoblesec.org/

AMPA Jacint Verdaguer

11-dic-16-j-verdaguer-a

Diumenge 20 de novembre MERCAT D’INTERCANVI DE SANTS

Convoquem mercat d‘intercanvi pel diumenge 20 de novembre de 10h a 14h a la plaça Josep Pons, antigament plaça Màlaga i oficialment plaça Bonet i Muixí.

Us recordem també que el mercat funciona de la següent manera:

NO RESERVEM TAULES. Aneu venint (a partir de les 10h) i anem muntant el mercat entre totes. Si tens una taula a casa que puguis dur, porta-la, sempre va bé. Si no, nosaltres te’n deixem una (i cadires també)! Cap problema.

>> Com s’hi participa?

És fàcil. El dia del mercat véns a les 10h, i entre totes muntarem les taules i anirem distribuint-nos segons anem arribant. Has de portar de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

>> Es pot canviar per diners?

NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta.

>> Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la vida dels objectes.

Salut i alegria!

31-mercat-intercanvi_web

XXIV Mercat d’intercanvi de Poble Sec

Imprimir

LLOC: PLAÇA DEL SORTIDOR – POBLE SEC

(si fa mal temps al Centre Cívic del Sortidor)

 <M> Poble Sec

DIUMENGE 23 d’Octubre de 10 a 14h.

Hi haurà un punt d’informació del Banc del temps del Poble Sec 
 • Com sempre, la idea clau del mercat és intercanviar, relacionant-te amb la resta de participants i arribant a un acord satisfactori per a ambdues parts.
 • Els intercanvis es fan sense fer servir els euros, utilitzant la imaginació… així que no s’hi val fer gastar diners als altres demanant que et comprin alguna cosa a canvi… siguem creatius/ves!
 • Si vols participar d’aquest mercat, vine a les 10 h al Centre Cívic del Sortidor.  Disposarem d’algunes taules que es deixaran segons ordre d’arribada i que s’hauran de recollir entre tots.
 • Abans de marxar no abandonis els objectes que no vols o que no hagis intercanviat!
Es pot intercanviar de tot: llibres, música, plantes, joguines, menjar, roba, mobles, pel·lícules, electrodomèstics, eines, útils d’escriptori, articles de decoració, material informàtic,…
També es poden oferir serveis, coneixements i tot allò que se t’acudeixi.  Recorda que l’única condició és no utilitzar els diners!

En aquest mercat, al punt d’informació de Trocasec tindrem dues llistes perquè puguis anotar:

 • Propostes d’intercanvis de serveis i coneixements que pots oferir i/o vols rebre.
 • Oferiments d’objectes grans que no has pogut portar al mercat però que vols intercanviar.

I si vols també pots fer intercanvis on line.

Cronograma d’Activitats

10h: Trobada al Centre Cívic del Sortidor i muntatge del mercat a la plaça si fa bon temps.

13.30h: Desmuntatge del mercat

Si vols formar part del grup motor envia’ns un correu a trocasec@gmail.com

Organitza: 

http://assemblea.barripoblesec.org/

http://trocasec.barripoblesec.org/

Diumenge 19 de juny 30è MERCAT D’INTERCANVI DE SANTS

Convoquem mercat d‘intercanvi pel diumenge 19 de juny de 10h a 14h a la plaça Josep Pons, antigament plaça Màlaga i oficialment plaça Bonet i Muixí.

Us recordem també que el mercat funciona de la següent manera:

NO RESERVEM TAULES. Aneu venint (a partir de les 10h) i anem muntant el mercat entre totes. Si tens una taula a casa que puguis dur, porta-la, sempre va bé. Si no, nosaltres te’n deixem una (i cadires també)! Cap problema.

>> Com s’hi participa?

És fàcil. El dia del mercat véns a les 10h, i entre totes muntarem les taules i anirem distribuint-nos segons anem arribant. Has de portar de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

>> Es pot canviar per diners?

NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta.

>> Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la vida dels objectes.

Salut i alegria!

30-mercat-intercanvi-WEB

XXIIl Mercat d’intercanvi a “La Festa del Temps”

Dissabte 4 de juny de 11,30 a 14h

A la Plaça Sóller de Nou Barris

Es farà un mercat d’intercanvi dintre de La Festa del Temps. Participaràn molts barris.

Amb aquesta festa, diferents Bancs de Temps celebrem La setmana mundial del temps, uns dies per valorar el temps i habilitats de totes les persones, per fer coses útils per a ells i per als altres.
A la festa podreu gaudir de tallers, activitats, espectacles, mercat d’intercanvi… tot fet per la gent i per a la gent. Trobareu informació sobre els bancs de temps i podreu viure i compartir tot allò que vulgueu.

 • Com sempre, la idea clau del mercat és intercanviar, relacionant-te amb la resta de participants i arribant a un acord satisfactori per a ambdues parts.
 • Els intercanvis es fan sense fer servir els euros, utilitzant la imaginació… així que no s’hi val fer gastar diners als altres demanant que et comprin alguna cosa a canvi… siguem creatius/ves!
 • Si vols participar d’aquest mercat, vine a les 11.30h a la Plaça Sóller.  Disposarem d’algunes taules que es deixaran segons ordre d’arribada i que s’hauran de recollir entre tots.
 • Abans de marxar no abandonis els objectes que no vols o que no hagis intercanviat!
Es pot intercanviar de tot: llibres, música, plantes, joguines, menjar, roba, mobles, pel·lícules, electrodomèstics, eines, útils d’escriptori, articles de decoració, material informàtic,…
També es poden oferir serveis, coneixements i tot allò que se t’acudeixi.  Recorda que l’única condició és no utilitzar els diners!
Us hi esperem!
Organitza: