Mercat a Sants 21 de febrer (Febrer Llibertari)

cartell-5-mercatDes de la XIS informem a tothom que el DIUMENGE 21 DE FEBRER del 2010 celebrarem el nostre 5è mercat d’intercanvi!

Recordem que se celebrarà en el marc del Febrer Llibertari, en aquesta ocasió serà a la Plaça Bonet i Muixí (coneguda popularment com a Plaça Màlaga)


Feu clic per veure el mapa més gran…

>> Coses importants:

1 > Invitem a tothom qui hi vulgui participar, a que s’apunti i reservi taula a intercanvisants@gmail.com!


2 > Invitem també a que ens ajudeu a fer-ne difusió:

– reenviant l’enllaç del BLOG a tots aquells contactes vostres que cregueu que els hi pugui interessar

– imprimint-vos el CARTELL en A4 (el podeu trobar aquí. Per descarregra-lo, botó dret —> guardar imatge) i distribuïnt-lo pel vostre barri, lloc de treball, cooperativa, amistats, família… Està en b/n, si l’imprimiu en un full de color queda més vistós.


3 > També comentar-vos que necessitarem ajuda per a montar i desmontar el mercat. Si ens hi voleu ajudar, escriviu-nos a intercanvisants@gmail.com.

——–——-——-——-


Com es participa al mercat d’intercanvi?

És fàcil. Abans del mercat reserves una taula a intercanvisants@gmail.com, i el dia del mercat portes aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

Es pot canviar per diners?

NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta. 😉

Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la  vida dels objectes.

Documental sobre la “Red Global de Trueque” a l’Argentina

Us presentem un documental produït per El Pack. Ens presenta un sistema econòmico-social alternatiu, espontani i popular sorgit pels volts de la famosa crisi del corralito a l’Argentina, i que va ajudar a milions de persones a tirar endavant i a concebre una altra menera d’entendre el mercat.

El documental ens planteja, de la mà dels propis impulsors i participants de la Red Global de Trueque,  la necessitat d’una alternativa econòmica, el funcionament d’aquesta,  i finalment, els problemes que es van trobar…

A continuació el podeu veure en línea, en tres parts.

TRUEQUE (1ª parte) from VIVIRSINEMPLEO on Vimeo.

TRUEQUE (2ª parte) from VIVIRSINEMPLEO on Vimeo.

TRUEQUE (3ª parte) from VIVIRSINEMPLEO on Vimeo

-FITXA TÈCNICA-

Trueque, de Camilo Troncoso i Pepe Rodríguez (2003)

Durant l’any 2002, quatre milons d’argentins van afrontar la pitjor crisi que ha patit el seu país en la història integrant-se als clubs de troc. El documental narra les vivències d’aquests personatges i busca les causes de la caiguda d’aqueste movimient sense precedents.

idioma  castellà
duració  55 minuts
format de gravació  miniDV i súper 8
pal  |  color i blanco i negro
relació d’aspecte  1,66:1
audio  stereo

Creative Commons License
Trueque by Pepe Rodríguez y Camilo Troncoso is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Compartir bajo la misma licencia 3.0 España License