18/12/11- 35è MERCAT D’INTERCANVI A LA VILA DE GRÀCIA

Diumenge 18 de desembre 2011

de 10’45 a 18h, plaça VirreinaU
na vegada mes contribuint a crear alternatives al consumisme salvatge, als bancs, als euros, al compra-tira-compra…un dia en què els diners no importen, en el qual es comparteix, s’intercanvia, es regala…. buida els teus armaris, o porta les teves pròpies creacions, un pastís, un dibuix, un…utilitza la teva imaginació, hi ha moltes coses possibles per intercanviar!

Com sempre l’Olla Mòbil farà el dinar amb l’ajut i amb els ingredients que aportem entre tots i totes.

Si pots, porta la teva taula o una “manta” per posar a terra perquè cada cop som més gent i no hi ha prou taules per a tothom.


Recorda que el mercat no és fa sol, quedarem a les 10:45 per anar a buscar les taules, cadires i de mes, despres, abans de marxa pots dóna un cop de mà a desmuntar el mercat i no abandonis els objectes que no vols!


Vine a pasar un gran dia al mercat, t’esperem!!

Fes difusió!!


Per a mes informació,
Xarxa intercanvi de Gràcia (Xaingra), xaingra-owner@llistes.moviments.net

Ateneu Rosa de Foc (c/Robí 5 baixos) http://ateneurosadefoc.wordpress.com

18/12/2011 -Dia gratis d’e-rebuig: aparells elèctrics i electrònics

Reutilització d’aparells elèctrics i electrònics rebutjats!

L’ús de productes electrònics ha crescut substancialment durant les últimes dues dècades. D’acord amb la “Consumer Electronics Association” (CEA), els nord-americans tenen aproximadament 24 productes electrònics per nucli familiar.

Quants aparells elèctrics i electrònics tens a casa teva? Quants d’ells no fas servir i s’han convertit en un trasto?

e-rebuig-poster

Generem tones de residus. Un percentatge cada vegada més gran vénen d’aparells i dispositius electrònics de tot tipus. Darrere d’aquestes restes hi ha diners (quan comprem un aparell elèctric o electrònic hem pagar el que costarà el seu futur reciclatge), i també riscos, d’aquí la importància d’establir un sistema eficient de recollida, reutilització i reciclatge d’aquests aparells.

Quan un aparell deixa de funcionar el més adient és portar-lo a un punt verd on serà desmantellat per reutilitzar o aïllar els materials perillosos contaminants, principalment: plom, mercuri, cadmi, crom, PBB i PBDE (aquests últims són retardants de flames).

El problema és que recents estudis de la “Organització de Consumidors y Usuaris” (OCU) confirmen que:

  • Els usuaris tenen dificultats per desfer-se dels aparells usats.
  • Sovint es manipulen en llocs no autoritzats: deixalleries, desguassos, naus, descampats
  • Es sospiten circuits paral·lels, no autoritzats, de desballestament i ferrovelleria.
  • Alguns aparells son esmicolats directament, sense control.
  • Encara que són minoria, també hi ha residus que arriben a una planta de reciclatge autoritzada, però sorprenentment, no sempre es tracta de la més propera al seu lloc d’origen, amb un conseqüent mal gastament d’energia.

Si observem tots aquests problemes quan un aparell deixa de funcionar, hauríem doncs d’evitar portar als Punts Verds aquells aparells que que encara funcionen però que es queden antiquats o inutilitzats.

En aquest sentit hem organitzat el “dia gratis d’e-rebuig”, per reutilitzar aquells aparells que encara funcionen i no volem que entrin a una corrupta cadena de reciclatge poden-ho oferir a persones que poden donar-li una segona vida.

El que per a uns és un trasto per altres pot ser una joia.

Us convidem doncs a que vingueu a donar els vostres trastos elèctrics i electrònics el diumenge 18 de desembre de 11:00 a 15:00 a la Carboneria (Compte Urgell 30) en una jornada on podreu desfer-us i emportar-us aparells elèctrics i electrònics classificats en tres gran línies:

  • Línia blanca: frigorífics, rentadores, rentaplats, forns i cuines. (Aquests no es portaran físicament, s’habilitarà un plafó per deixar notes d’ofertes i demandes)
  • Línia grisa: equips informàtics (teclats, CPUs, ratolins, scanners, impressores…), telèfons mòbils, carregadors…
  • Línia marró: televisors, equips de música, vídeos, DVD’s, altaveus…

Actualment la societat capitalista/consumista/individualista s’enfronta a un col·lapse. Intentem canviar d’hàbits cap a una societat amb més qualitat de vida, més sostenible i social, regalant i reutilitzant no consumim i ens aveïnem.

Diumenge 18 de desembre de 2011 a la Carboneria (Comte Urgell 30, metro: Sant Antoni (L2) Urgell (L1))

12è Mercat d’Intercanvi de Sants, 11/12/11.

El diumenge 12 de desembre, 10:30h:

12è MERCAT D’INTERCANVI… Mercat d’hivern!

cartell-12-mercat-a4-web

Informar-vos que tenim en projecte deixar de reservar taules, ja que amb l’experiència hem vist que això només alenteix el ritme a l’hora de muntar el mercat, i pensem que serà més fàcil si ens citem tots/es a primera hora (9.30) i ho repartim conjuntament. No obstant, volíem fer aquest canvi de mètode de cara als mercats de 2012.

El que farem en aquest darrer mercat del 2011 serà com una transició, ja que que reservarem taula, però a diferència d’altres mercats, la reserva no serà fins les 11:15h, si no que serà al moment: qui tingui taula reservada haurà de ser entre les 9:30h i les 10:00h a les Cotxeres de Sants per ajudar-nos amb el muntatge del mercat. Si a les 10h no hi és, cedirem la seva taula a una altra persona. Reserves a intercanvisants@gmail.com.

Serà, com de costum, a la Plaça Josep Pons o Plaça Bonet i Muixí (coneguda popularment com a Plaça Màlaga o Plaça de l’Església)–> Veure mapa (clica a la imatge per veure-la més gran).

mapa-malaga

A continuació us informem de com funciona el mercat:

>> Com s’hi participa?

És fàcil. Abans del mercat reserves una taula a intercanvisants@gmail.com, i el dia del mercat portes aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

>> Es pot canviar per diners?

NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta. ;-)

>> Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la  vida dels objectes.