Ha arribat la primavera! 13è mercat d’intercanvi a Sants

Ja ha arribat la primavera, i amb ella, un cop més, una nova edició del MERCAT D’INTERCANVI DE SANTS que organitzem des de la XIS!
Serà el diumenge 15 d’abril!

Imatge en línia 1

Com a novetat, a partir d’ara, JA NO RESERVEM TAULES!
El mercat començarà a les 10h, i entre totes el montarem i anirem distribuïnt-nos segons anem arribant i ajudant. De la mateixa manera, entre totes i tots, el desmontarem quan siguin les 14h.

Se celebrarà a la mateixa ubicació que les darreres vegades, a la Plaça Josep Pons (Plaça Màlaga o Plaça Bonet i Muixí) –> veure mapa aquí.

>> Com s’hi participa?

És fàcil. El dia del mercat véns a les 10h, i entre totes montarem les taules i anirem distribuïnt-nos segons anem arribant. Has de portar de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.

>> Es pot canviar per diners?

NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta.

>> Es pot regalar?

Això SÍ. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la  vida dels objectes.Per altra banda, comentar-vos que sembla que les retallades arriben al mercat d’intercanvi de Sants.
Des de Cotxeres ens comenten que degut a les retallades socials és possible que en un futur no poguem disposar de les taules i cadires que ens cedeixen per organitzar el mercat. Pera quest mercat ens han assegurat que tindrem taules i cadires però pels altres ja veurem.

Hem decidit començar a recollir cavallets i cartrons grans i rígids (com els que emboliquen les neveres noves) i per això fem una crida a les xarxes d’intercanvi i al veïnat de Sants per a que al proper mercat a Sants, el diumenge 15 d’abril, porteu cavallets i cartrons grans i rígids, per d’aquesta manera ser autònoms i poder celebrar els mercats amb les condicions que es mereix el barri.

El funcionament i el futur de la Xarxa d’Intercanvi de Sants depèn de la implicació i la participació de tota la comunitat, de cara a poder impulsar propostes socials i comunitàries des dels valors de la reciprocitat i solidaritat entre els veïns i les veïnes. La dinamització i organització dels mercats i de la xarxa comporta feina, que es fa de manera voluntària per les persones que fem part de la organització. Si volem créixer i incrementar les nostres capacitats d’acció, ens fan falta persones que ens ajudin a tirar endavant.

Si voleu participar en la organització de la xarxa, hi esteu convidades! Envieu-nos un mail a intercanvisants@gmail.com

Salut i intercanvi!!