Allò que el vent s’endugué… o el 20è mercat d’intercanvi a Sants

Com cada any, des de la XIS, organitzem quatre mercats d’intercanvi: un per cada estació. Recentment hem fet el d’hivern. De fred, no en va fer gaire, però de vent… Va ser el passat 10 de novembre, un diumenge, com sempre.

Vàrem celebrar el 20è mercat d’intercanvi a la plaça Josep Pons, abans plaça Bonet i Muixí i antiga plaça Màlaga.

La veritat és que no ho vàrem celebrar… Encara diria més, ni ho varem comentar.

Per què?

Podríem dir que, com que va ser un matí ventós, els pensaments i les idees volaven sense preveure fins a on anirien a parar.

Els pensaments i les paraules queien per tot arreu. Arribaven fins a la marea groga. A salvem les pensions. A l’atur. Als afectats i afectades per l’hipoteca. Al local del col•lectiu cultural La Hormigonera (al c/ Olzinelles 63)… tancat per ordre municipal i “tente tieso”.
Els pensaments i les paraules també van anar a parar fins la policia, que si en mires un (i si no el mires també) et cauran 30.000 euros de multa. Fins a la justícia injusta. Fins al cinisme. A perquè li diuen “emprenedor” quan és el “busca’t la vida, desgraciat” de sempre. A la mare de la Vero, que la volen expulsar del país, quan allà no hi té res i aquí hi té la família.

Quina ventada que s’ha aixecat! És dia de mercat!

Convidem al barri a venir als mercats sense diners: intercanviem objectes, menjar, la paraula, els pensaments, i la rebel•lió…

Més informació al Facebook: www.facebook.com/xis.xarxadintercanvidesants.”

(Si no les podeu veure bé, o les voleu descarregar, utilitzeu aquest enllaç directe a l’àlbum)

20-mercat-web-1