Xarxa d’intercanvi de Sants, XIS

La XIS va néixer fa sis anys, amb la intenció d’oferir un espai de trobada entre les veïnes del barri, un espai en que poguéssim canviar objectes i compartir coneixements i habilitats. Així, ens permet aconseguir allò que ens és necessari a canvi del que no ens fa falta. Per una banda cobrim necessitats concretes i per l’altra evitem que molts objectes perfectament útils vagin a parar a les deixalleries, propiciant també les relacions d’ajuda entre els veïns i veïnes. Tot això sense l’ús dels diners!

Això ho fem possible amb l’organització de mercats trimestrals, que fem a la plaça Josep Pons (Bonet i Muixí). Fem un mercat sense diners a on els objectes, o els coneixements i habilitats, tenen el valor d’intercanvi que s’acordi entre qui busca i qui ofereix.  Entre mercat i mercat, també fem intercanvis mitjançant Internet. Com? Amb una llista de correu, amb més de 300 participants, que ens permet fer arribar a la resta d’usuaris les nostres ofertes o demandes, i posar-nos en contacte amb els possibles interessats, amb qui es fa una proposta d’intercanvi.

Si vols rebre informació dels propers mercats i participar de la llista de correus pots trobar més informació a intercanvisants@gmail.com i a http://intercanvis.sants.org/blog/. T’esperem al proper mercat, el diumenge 21 de desembre!

la_xisa2

Diada 2014

Vinc corpresa de la Diada, el sentiment és fora de mida, inabastable, és allò col•lectiu, el bé per a totes, el que es va manifestar, creant un clam de colors, un cop més.
Unes em diuen que amb la independència continuaran manant els de sempre: les grans fortunes, banquers, financers i polítics (Pujols i CIA). Les altres em diuen que no ens deixaran ni votar: que els de ponent, els que manen allà i aquí ja van fer un cop d’estat contra tota la classe treballadora, d’allà i d’aquí.

Sóc molt jove i no m’atreveixo a dir quin ha de ser el camí d’aquest poble tan ufanós. L’únic que puc dir, com ja ho van dir els nostres pares, mares, avis i rebesàvies, és que no es ven la terra que caminem, ni l’aigua que bevem, ni l’aire que respirem, ni el foc de la llar, ni el sostre que ens aixopluga, ni la dignitat que ens fa viure.

1576_1358293060defensa232